Tovább folytatódik, sőt, éleződik a helyzet a magyar baloldalon. Azt gondoltam volna, hogy kicsit később, majd a 2014-es választások után erősödik mindez fel. Márpedig ha az MSZP elveszíti a választásokat, akkor elkezdődhet a háború, hogy ki legyen a domináns "alfahím".

Úgy tűnik, hogy ez a harc már most megindult, vagy legalábbis érezni lehet az előszelét. Gondolom, azért is, mert ezen a hétvégén több tüntetés is volt Budapesten, melyeken számos érdekesség történt. Egyrészt volt a Gyurcsány Ferenchez köthető Demokratikus Charta tüntetése, másrészt az LMP is szervezett egyet. Gyurcsány úgy tűnik, mint aki nagyon szereti meglovagolni az aktuális eseményeket, és szeretne a legalkalmasabb demokratának tűnni. Most talán úgy érzi, hogy ő be fogja tudni bizonyítani: képes megszervezni a baloldalt vagy legalább az őáltala "demokratikus ellenzéknek" nevezett tömeget.

Elkezdte fölépíteni saját táborát, amit majd megpróbál ráerőltetni a magyar baloldalra. Azért, mert Gyurcsány tudja, hogy csak akkor van esélye, ha nem az MSZP színeiben indul, hanem vagy ráhúzza saját magát illetve szervezetét az MSZP-re - vagy új pártot alapít. Így viszont az sem kizárt, hogy az MSZP többi tagja, aki tovább szeretne politizálni, esetleg lehetőséget látna egy "tiszta és új arcokkal teli" pártba való átlépésre, erre lehet egy Gyurcsány-mentes alternatíva az LMP.

Szándékuk jele lehet, hogy a mai LMP-s tüntetésen MSZP "prominensek" is jelen voltak. Lehet, hogy ők már valami ilyesmiben gondolkodnak? A dolog pikantériáját az adja, hogy voltak olyan MSZP-sek is, akik a Gyurcsány-féle tüntetésen voltak. Lassan már az lesz a kérdés, hogy ki marad az MSZP-ben?

Szerintem mindez a magyar baloldal átrendeződésének előjele. Az MSZP már túlságosan lejáratottá vált, így aki tud, menekül. Erre a két alternatíva az új gyurcsányi vonal és az LMP. Gyurcsánynál biztos status quo lesz, ami sok MSZP-snek nem tetszik, főképp olyanoknak, akik már korábban sem értettek egyet Gyurcsánnyal, ellenben az LMP-ben lehet, hogy - mint erősebb, kiforrottabb politikusok - dominálni tudnának a gyakorlatlan zöldfülűekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujmagyarkaszino.blog.hu/api/trackback/id/tr912840685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/20) 2011.04.20. 18:31:59

Szerkesztőségünk tagjaival – kivéve persze két fideszesünket, Kamondi Vilmost és Csicsó Ferencet - mély aggodalommal figyeltük a kormánypárt erőfeszítéseit, amellyel amúgy sem erős lábakon ugrándozó, bukdácsoló demokratikus jogállamunk kétségbees...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása