Koszorús Ferenc, az AHF (Amerikai Magyar Szövetség) elnöke az Új Magyar Kaszinó rendszeres, kéthetente megtartott találkozójának vendége volt. Koszorús Úr a MÁÉRT (Magyar Állandó Értekezlet) keretében jött Magyarországra hiszen a Diaszpóra albizottság ülésezett. (bővebben erről: http://www.kormany.hu:80/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/nemzetpolitikaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ulesezett-a-maert-diaszpora-albizottsaga) Koszorús Úr az egyike volt azoknak, akik az Egyesült Államokban élő magyarokat képviselték az ülésen. 

A Kaszinó alkalmából megszervezett találkozón számos téma került említésre. Egyrészt szó volt a kinti magyarság helyzetéről, arról a problémáról, hogy nagy mértékű az asszimiláció, és nehéz összetartani az így is szórványban élő magyar közösséget, hiszen az USA különböző részein vannak magyar kolóniák. Koszorús Úr sokat beszélt az AHF munkájáról, hogy például az árvízkárosultak részére 200.000 USD-t gyűjtöttek össze és most készülnek gyűjteni a vörösiszap károsultak részére májusban. 
Másrészt szó esett magyar illetve amerikai belpolitikai kérdésekről, például a készülő új alkotmányról, és annak jövőbeni hatásairól, vagy Amerikában a demokraták novemberi vereségéről és az egyre erősödő Tea Party mozgalomról. Szó volt még a határon túl élő magyarok számára adandó választójog kérdéséről, sőt, a közelmúltban nagy port kavart médiatörvény amerikai fogadtatásáról is.
 
Koszorús Úr kíváncsi volt, hogy hogyan látják a fiatalok a jelenlegi anyaországi helyzetet, bizakodóak-e vagy inkább pesszimisták. Kíváncsi volt, hogy az Új Magyar Kaszinó tagjai szerint jelenleg mik Magyarországon a legnagyobb problémák. Ezek között fölmerült a széthúzás a politikai eliten belül, az oktatás hányattatott helyzete, a kisebbségi kérdések és persze a korrupció.

 

Végül a két szervezet biztosította egymást a jövőbeli együttműködés lehetősége felől, és folyamatos kapcsolattartásban egyeztek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujmagyarkaszino.blog.hu/api/trackback/id/tr252797641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása