Nem túlzás állítani, hogy a Fidesz mindent visz és vitt múlt vasárnap. Minden hatalom az övék, azt csinálnak amit akarnak, még az alkotmány sem köti őket. Más kérdés, hogy ez a nyomasztó hatalom mit jelent éppen, hogy nagykorú demokráciánknak, erről bőven lehet olvasni a vasárnap kivételével minden nap megjelenő Népszabadságban. Vannak ugyanakkor baljós jelek is a Fidesz számára.

Egy nagyobb, és egy kisebb város lehet az éleslátású fideszesek számára felkiáltójel: Esztergom és Veresegyház. Nevezett településeken kikapott a Fidesz, elég súlyosan.

Esztergomban Meggyes Tamásról sokan állítják, hogy egy ősbunkó, a médiához eljutott hírek alapján bajos ügy lenne ezt cáfolni. Tóth Ákos írta korábban a Népszabadságban (igen találóan), hogy amíg nevezett illető fölé odateszik a fidesz logót, és meg tudja nyerni a polgármesteri választásokat, addig Orbánnak nem kell félnie semmitől. Tétényi Éva múlt vasárnap megalalázó vereséget mért Meggyesre, jelezve, hogy nem nyelnek le mindent a zemberek, és a fidesz-logó nem jelent önmagában mindent.

Veresegyházán Pásztor polgármester 1965 óta van hatalmon, és marad is, pedig még az ügyészség is mindent megtett a fideszes jelöltért, jelesül a választások előtt sebtiben vádat emelt az agg polgármester ellen, de a választási eredményekre semmi hatással nem volt, talán még növelte is a fideszes zakó méretét.

Az MSZP-nek maradt a búslakodás és Szeged, valamint Szanyi várható felemelkedése. Ha ugyanis a nyár vége felé még árulónak titulált emberre hallgatak volna a buta szocialista döntéshozók, akkor Hajdu Rákospalota ex-polgármesterre nem indított volna jelöltet az MSZP, és eggyel több baloldalhoz közeli polgármester lenne az országban. Egyébként is Szanyi kemény stílusa, karakánsága jól fog jönni az útját kereső MSZP-nek. Láttam is a minap Mesterházy oldalán egy sajtótájékoztatón. Sajátos kis demokráciánkban ez sokat jelent…

A bejegyzés trackback címe:

https://ujmagyarkaszino.blog.hu/api/trackback/id/tr572359822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása